Veteriner Fakültesi , Zootekni ve Hayvan Besleme Bölümü


Mehmet Akif KARSLI

Prof.Dr.
Mehmet Akif KARSLI


 
mehmetakifkarsli@hotmail.com         
Kırıkkale Üniversitesi



Kişisel Bilgiler

Akademik Birimi  :  Veteriner Fakültesi
Bölümü  :  Zootekni ve Hayvan Besleme Bölümü
Anabilim Dalı  :  Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları
Yabancı Diller  :  İngilizce
Mesleki İlgi Alanları  :  Ruminant Besleme



İletişim Bilgileri

İş Adresi  :  Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvana Besleme ve Beslenme Hastalıkları ABD
Oda Numarası  :  1-2-04
  Dahili Telefonu 1  :  6007 /
  Dahili Telefonu 2  :  6060 /
  Direkt Telefonu  : 
  E-Posta  :  mehmetakifkarsli@hotmail.com mehmetakifkarsli@kku.edu.tr
  Web Adresi  : 



Eğitim

Lisans  :  Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi -(1990)
Y.Lisans  :  Iowa State University (Iowa Eyalet Üniversitesi), Animal Science -(1995)
Doktora  :  Iowa State University (Iowa Eyalet Üniversitesi), Animal Science -(1998)



Verdiği Dersler

Akademik Birim Bölüm Ders Adı
Veteriner Fakültesi Zootekni ve Hayvan Besleme Bölümü Yem Hijyeni ve Teknolojisi
Veteriner Fakültesi Zootekni ve Hayvan Besleme Bölümü Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları
Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yemlerde Ham Besin Madde Analizleri
Sağlık Bilimleri Enstitüsü Protein Değerlendirme Sistemleri



Bilimsel Yayınları

Kitaplar
M. Akif KARSLI   Besi Sığırlarının Beslenmesi,    ‘Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları’ Yazarlar; Sarı, M., D., Bolat, İ. H., Çerçi, A. G. Önol, S.,Deniz, M. A., Azman, K., Şahin, T. Güler, P., Tatlı Seven, M. A. Karslı, N., Şahin, H. Nursoy, M., Çiftçi ve N. T., Bingöl, Medipress, Malatya, 2008. (Kitapta bölüm yazarlığı).
S Deniz., M. A., Karslı, ve H. Nursoy   Yemler,    ‘Kırsal Alanda Çiftçi Eğitimi’ Editör; Deniz, S., Van, 2008. Doğu Anadolu Kalkınma Proğramı Tarım ve Kırsal Kalkınma Bileşeni Kapsamında, Saray Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği DGELARG / MEDTQ / ARD – 017 Nolu Proje Kapsamında Hazırlanmış kitap (Kitapta bölüm yazarlığı).
 
Science Citation Index' te Taranan Dergilerdeki Yayınlar
Karsli, M. A., J. R. Russell and M. J. Hersom,   “Evaluation of Berseem Clover in Diets of Ruminants Consuming Corn Crop Residues,”,    J. Anim. Sci, 77, 2873-2882 (1999).
Karsli, M. A., and J. R. Russell,   “Prediction of the Volentary Intake and Digestibility of Forage-Based Diets from Chemical Composition and Ruminal Degradation Characteristics,,    ”Turk J Vet Anim Sci, 66, 249-255 (2002).
Dönmez, H. H., M. A. Karsli, İ. Meral, N. Dönmez and N. Şimşek,    “Effects of Zinc Toxicity on Growth and Thyroid Function and Histology in Broiler Chicks.,” ,    Dtsch. Tierärztl. Wschr., 109, 438-442 (2002).
Karsli, M. A., and J. R., Russell,    “The Effects of Some Dietary Factors on Ruminal Microbial Protein Synthesis,”,    Turk J Vet Anim Sci, 25, 681-686 (2001).
Karsli, M. A., and J. R., Russell,    “The Effects of Source and Concentrations of Nitrogen and Carbohydrate on Ruminal Microbial Protein Synthesis,”,    Turk J Vet Anim Sci, 26, 201-207 (2002).
Karslı, M. A., S., Deniz, H., Nursoy, N., Denek ve H., Akdeniz,   “Vejetasyon Döneminin Mera Kalitesi ve Hayvan Performansı Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi,”,    Turk J Vet Anim Sci,27, 117-124 (2003).
Dönmez, N., M. A. Karsli, A. Çınar, T. Aksu, and E. Baytok,   “The Effects of Different Silaj Additives on Rumen Protozoan Number and Volatile Fatty Acid Concentration in Sheep Fed Corn Silage,”,    Small Ruminant Researh,48, 227-231 (2003).
Karaca, F., H. H. Dönmez,and M. A. Karsli,    “Effects of Protein Deficiency on Testosterone Levels, Semen Quality and Testicular Histology in the Developing Male Rat,” ,    Scand. Lab. Anim. Sci.,30(1), 7-13 (2003).
Akdeniz, H., M. A. Karsli, H. Nursoy ve İ. Yılmaz,   “Bazı Tane Sorgum Çeşitlerinin Besin Madde Kompozisyonu ve Sindirilebilir Kuru Madde Veriminin Belirlenmesi,” ,    Turk J Vet Anim Sci, 27, 1349-1355 (2003).
Blümmel, M., A. Karsli, and J. R. Russell,    “Influence of Diet on Growth Yields of Rumen Micro-organisms in vitro and in vivo: Influence on Growh Yield of Variable Carbon Fluxes to Fermentation Products,”,    Br J Nutr, 90, 625-634 (2003).
Deniz, S., M. A. Karsli, H. Nursoy, and M. S. Kutlu,    “Evaluation of in situ Degredation Kinetics of Some Commonly Used Protein Sources,” ,    Turk J Vet Anim Sci, 28, 1079-1086 (2004).
Keskin, B., İ. H., Yılmaz, M. A. Karsli, and H. Nursoy,   “Efffects of Urea plus Molasses Supplementation to Silages with Different Sorghum Varieties Harvested at the Milk Stage on the Quality and In Vitro Dry Matter Digestibility of Silages,” ,    Turk J Vet Anim Sci, 29, 1143-1147 (2005).
Akdeniz, H., M. A. Karsli, and İ. H., Yilmaz,    “Efffects of Harvesting Different Sorghum-Sudan Grass Varieties as Hay or Silages on Chemical Composition and Digestible Dry Matter Yield,” ,    J Anim. Vet. Adv, 4(6), 610-614 (2005).
Karsli, M. A., H. Akdeniz, T., Levendoğlu, and Ö. Terzioğlu,   “Evaluation of Nutrient Content and Protein Fractions of Four Different Common Vetch Varieties,” ,    Turk J Vet Anim Sci, 29, 1291-1297 (2005).
Baytok, E., T., Aksu, M. A. Karsli, and H. Muruz,    “Efffects of Formic Acid, Molasses and Inoculant as Silage Additives on Corn Silage Composition and Ruminal Fermentation Characteristics in Sheep,” ,    Turk J Vet Anim Sci, 29, 469-474 (2005).
Aksu, T., Baytok, E., M. A. Karsli, and H. Muruz,   “Efffects of Formic Acid, Molasses and Inoculant Additives on Corn Silage Composition, Organic Matter Digestibility and Microbial Protein Synthesis in Sheep,”,    Small Ruminant Researh,61, 29-33 (2006).
Akdeniz, H., M. A. Karsli, M., Ülker, and E. Oral,   “Efffects of Increasing Levels of N Fertilization on Yields and Nutrient Content of Different Barley Varieties Grown Under Arid Condition,”,    J Anim. Vet. Adv, 5(2), 150-155 (2006).
Karsli, M. A., T., Tasal, and H. Nursoy,   “Efffect of Dietary Inclusion of Hazelnut an Soybean Meals on Microbial Protein Synthesis,”,    Small Ruminant Researh,64, 180-185 (2006).
Bingol, N. T., M. A. Karsli, D., Bolat, and İ. Akca,    “Efffect of Molasses and Sulphuric Acid, Addition to Barley/Hungarian Vetch Bio-Crop Silages,” ,    J. Appl. Anim. Res, 30, 29-32 (2006).
Bingöl, N. T., M. A. Karsli, İ. H., Yılmaz, and D., Bolat,    “The Efffect of Planting Time and Combination on the Nutrient Composition and Digestible Dry Matter Yield of Four Mixtures of Vetch Varieties Intercropped with Barley,” ,    Turk J Vet Anim Sci, 31(5), 297-302 (2007).
Oguz, M. N., M. A., Karsli, and F. Karakas Oguz,    “Rumen Degredability of Dehulled Cottonseed and Soybean Meal,” ,    Indian Vet. J., 84, 779-780 (2007).
Bingöl, N. T., M. A. Karsli, D., Bolat, İ. Akca, and T., Levendoğlu,    “Efffects of Microbial Phytase on Animal Performance, Amount of Phosphorus Excreated and Blood Parameters in Broiler Fed Low Non-Phytate Phosphorus Diets,”,    Asian J Anim Vet Adv, 4(3), 160-166 (2009).
Bildirici, N., R., Aldemir, M. A. Karsli, and Y., Dogan,   “Potantial Benefits of Intercropping Corn with Runner Bean for Small-sized Farming System,” ,    Asian-Aust. J Anim. Sci, 6, 836-842 (2009).
Karslı, M. A. and N.T. Bingöl,    “Dikim Sıklığının Yerelmasının (Helianthus tuberosus L.) Hasıl Verimi ve Silaj Kalitesi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi,” ,    Kafkas Üniv. Vet. Fak. Derg., 15(4), 581-586 (2009).
Yalçin, S., Ö., Eltan, M. A., Karsli, and S., Yalçın    “The Nutritive Value of Modified Dried Vinasse (ProMass) and its Effects on Growth Performance, Carcass Characteristics and Some Blood Biochemical Parameters in Steers,”,    Revue Med. Vet., 161(5), 245-252 (2010).
Kaplan, O., S., Deniz, M. A., Karslı, H., Nursoy, and M., Avci    “Effects of Sodium Bicarbonade, Magnesium Oxide and Dred Sugar Beet Pulp in Diets of Dairy Cows on Milk Yield, Milk Composition and Rumen Fluid and Some Blood Parameters” ,    J Anim. Vet. Adv, 9(11), 1570-1574 (2010).
Öztürk, Y., M. A., Karslı, R., Aldemir, And D., Bolat    “Effects of Substituting Barley with Wet Sugar Beet Pulp Silage Prepared with Wheat Bran on Fattening Performance, Carcass Quality of Lambs and Cost”,    Kafkas Univ Vet Fak Derg., 17(3), 445-450 (2011).
Öztürk, Y., M., Küçük, M. A., Karslı,    “A Study on Growth, Slaughter and Carcass Traits of Morkaraman and Kivircik x Morkaraman (F1) Lambs in Semi-Intensive Condition”,    Kafkas Univ Vet Fak Derg., 18(1), 1-6 (2012).
 
Yurtiçi Dergi Yayınları
Russell, J. R., Karsli, M. A., and M. Oba,    “Use of Stockpiled Berseem Clover as a Supplement for Grazed Corn Crop Residues,”,    Beef Research Report, AS635, 43-46 (1996).
Karsli, M. A., and J. R., Russell,    “The Effects of Maturity and Frost Killing of Forages on Degradation Kinetics and Escape Protein Concentration,” ,    Beef Research Report, AS639, 82-89 (1998).
Karsli, M. A., and J. R., Russell,    “The Effects of Heat Treatment of Forages on Degradation Kinetics and Escape Protein Concentration,”,    Beef Research Report, AS639, 90-95 (1998).
Karsli, M. A., and J. R., Russell,    “Ruminal Microbial Protein Synthesis in Sheep Fed Forages of Varying Nutritive Values,”,    Beef Research Report, AS641, 53-59 (1999).
Karsli, M. A., J. R., Russell, K. Albrecht, R. A. Zemerchick, and E. J. Bures,    “Changes in Chemical Composition and Digestion Kinetics of Stockpiled Kura Clover in Late Fall,” ,    Beef Research Report, AS641, 65-66 (1999).
Karsli, M. A., and J. R., Russell,    “Factors Affecting Degradation Kinetics and Fractions of Protein,”, ,    Veterinarium., 10, 42-47 (1999).
Karsli, M. A., and M., Küçük,   “Grazing Behaviors of Ruminant Livestock,”,    Y.Y.Ü. Vet. Fak. Derg., 11, 123-129 (2000).
Deniz, S., H. Nursoy, İ. Yılmaz ve M. A. Karslı,    “Vejetasyonun Farklı Devrelerinde Hasat Edilmenin Bazı Mısır Varyetelerinde Besin Madde İçeriği ve Silaj Kalitesi ile Sindirilebilir Kuru Madde Miktarına Etkisi”,    , S. Ü. Vet. Bil. Derg., 17, 43-49 (2001).
Karsli, M. A., and H., Nursoy,    “Comparison of Protein Fractions of Hazelnut-meal with Soybean-meal by Using in situ Technique,” ,    Y.Y.Ü. Sağ. Bil. Derg, 7, 126-130 (2001).
Deniz, S., N., Denek, M. A., Karslı, H., Yumak ve H, Nursoy,    “Farklı Batözlerle Öğütmenin Kaba Yemlerin Besin Madde İçeriği ile Yem Tüketimi ve Sindirilebilme Derecesine Etkisi,”,    Y.Y.Ü. Vet. Fak. Derg., 11 (2), 82-86 (2000).
Karsli, M. A., N., Denek, S. Deniz and A. Ş., Gündüz,   “Evaluation of Forages Grown around Van Lake,”,    Y.Y.Ü. Vet. Fak. Derg., 12(1-2), 1-6 (2001).
Nursoy, H., S., Deniz, M. A. Karslı ve O., Kaplan,    “Erken Süt Olum Döneminde Biçilen Farklı Sorgum Hasıllarına Üre ve Melas Katkılarının Silaj Kalitesi ile Sindirilebilirlik Üzerine Etkisi”,    , S. Ü. Vet. Bil. Derg., 18, 77-81 (2002).
Karslı, M. A., İ., Yılmaz, S., Deniz, Nursoy, H., ve N., Denek,    “Effects of Harvesting Sorghum Varieties at Varying Maturities on Silage Quality and Digestible Dry Matter Yield ”,    , YYU. Sağ. Bil. Derg., 8(1-2), 22-27 (2002).
Dönmez, N., M. A. Karslı,    “EEffects of Protein Restriction on the Live Weight Gain and Some Blood Parameters in Mature nd Immature Rats”,    , YYU. Vet. Fak. Derg., 15(1-2), 83-86 (2004).
Akdeniz, H., M. A. Karslı, B., Keskin ve N., Andiç,   “Determination of Chemical Composition, Digestibile Dry Matter Yields of Some Silage Type Corn Varieties”,    , YYU. Vet. Fak. Derg., 15(1-2), 19-22 (2004).
Karslı, M. A., ve H. H., Dönmez,    “Sıcaklık Stresi Oluşturulan Broylerlerde Rasyona İlave Edilen Bitki Ekstraktının Büyüme Performansı ve İnce Bağırsak Villusları Üzerine Etkisi”,    , Atatürk Ünv. Vet. Bil. Derg., 2(4), 141-146 (2007).
Bingol, N., T., M. A. Karslı, D., Bolat, ve İ. Akca,   “Vejetasyonun Farklı Dönemlerinde Hasat Edilen Korungaya İlave Edilen Melas ve Formik Asit’in Silaj Kalitesi ve İn Vitro Kuru Madde Sindirilebilirliği Üzerine Etkileri”,    , YYU. Vet. Fak. Derg., 2, 61-66 (2008).
Bingöl, N.T., D. Bolat, M.A. Karsli, ve İ, Akça,    “Arpa Hasılı ve Korunga Karışımı Silaja Farklı Düzeylerde Melas İlavesinin Silaj Kalitesi ve Sindirilebilirliği Üzerine Etkileri,” ,    Atatürk Üni. Vet. Bil. Derg., 4(1), 23-30 (2009).
Bingöl N.T., M. A. Karslı, D. Bolat ve İ. Akça,    “Düşük Düzeyde Kullanılabilir Fosfor İçeren Etçi Piliç Rasyonlarına Probiyotik (Pediococcus Acidilactici) ve Mikrobiyal Fitaz Katkısının Besi Performansı ve Bazı Minerallerin Kullanımı Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi,”,    YYÜ, Fen Bil. Enst. Derg., 14(1), 23-27 (2009).
Bingöl N.T., M. A. Karslı, ve İ. Akça,    “Yerelması Hasılına Katılan Melas Ve Formik Asit Katkısının Silaj Kalitesi ve Sindirilebilirliği Üzerine Etkileri,” ,    YYÜ. Vet. Fak. Derg. 21(1), 11-14 (2010).
Levendoğlu, T., M. A. Karslı,     “Yaş Şeker Pancarı Posasının Buğday Kepeği ile Birlikte Silolanma Olanakları ile Silaj Kalitesi ve Sindirilebilirliğinin Belirlenmesi (I. Silaj Kalitesi) ”, ,    , YYU Vet. Fak. Derg., 21(3), 175-178 (2010).
Levendoğlu, T., M. A. Karslı,    “Yaş Şeker Pancarı Posasının Buğday Kepeği ile Birlikte Silolanma Olanakları ile Silaj Kalitesi ve Sindirilebilirliğinin Belirlenmesi (II. Siindirilebilirlik), ,    YYU Vet. Fak. Derg., 21(3), 179-183 (2010).
Bingöl, T., M. A. Karslı, R., Aldemir, O., Yılmaz, İ., Türel,   “Etçi Piliç Yemlerin Katılan Plantago Major Extraktının Performans ve Karskas Özellikleri Üzerine Etkisi”,    , YYU Vet. Fak. Derg., 21(1), 49-53 (2010).
Aldemir, R., M. A. Karslı,    'Yaş Şeker Pancarı Posası Silajının Arpa Yerine Kullanımının Koyunlarda Duodenuma Geçen Toplam Protein Üzerine Etkisi: II. Besin Madde Yıkılım Kinetiği',    YYU Veteriner Fakultesi Dergisi, 2012, 23 (2), 99 - 104
Aldemir, R., M. A. Karslı,    'Yaş Şeker Pancarı Posası Silajının Arpa Yerine Kullanımının Koyunlarda Duodenuma Geçen Toplam Protein Üzerine Etkisi: I. Besin Madde Sindirimi ve Mikrobiyal Protein Sentezi',    ,YYU Veteriner Fakultesi Dergisi, 2012, 23 (2), 89 - 98.
 
Uluslararası Bildiriler
Karsli, M. A., J. R., Russell and M. A., Cerrillo,    “The Efficiency of Ruminal Microbial Protein Synthesis in Sheep Fed Forages of Differing Nutritional Quality,” ,    J. Anim. Sci., Vol. 76 (Supplement 1), 357, Denver, CO, 1998.
Blummel, M., E., Zerbini, S., Fernandez-Rivera, A., Karsli, and J. R., Russell,    Predicting Efficiency of Microbial Production in Diets by In Situ and In Vitro Degradation Characteristics of Diet Ingredients," ,    J. Anim. Sci., (Western section), 40, Fort Collins, CO, 2002.
Oguz, N., M. A., Karslı, and F. Karakas Oguz,    “Rumen Degradabilty of Dehulled Cottonseed and Soybean Meal," ,    9th Congress of the European Spciety of Veterinary and Comparative Nutrition, Grugllsco (To), Italy, September 22-24, 2005.
Karsli, M. A., and J. R., Russell,   “Evaluation of Stockpiled Berseem Clover as a Supplement to Corn Crop Residues for Wintering Beef Cows,” ,    J. Anim. Sci., Vol. 74 (Supplement 1), 78, Des Moines, IA, 1996.
Karsli, M. A., and J. R., Russell,    “The Effect of Maturity, Heat Treatment and Frost Killing of Forages on the Degradation Kinetics and Escape Protein Concentration,” ,    J. Anim. Sci., Vol. 75 (Supplement 1), 256, Nashville, TN, 1997.
Broderick, G. A., Colombini, S., Karsli, M. A., Nernberg, L., and D. Hickling,    “Canola meals from different production plants differ in ruminal protein degradability,",    J. Dairy Sci, 95, (Supplement 2), 359. Phonex, Arizona, USA, July 15-19, 2012.
 
Ulusal Bildiriler
Karsli, M. A., S., Deniz,H., Nursoy ve N., Denek,    “Vejetasyonun Farklı Dönemlerinde Hasat Edilmenin Sorgum Varyetelerinde Besin Madde İçeriği ve Sindirilebilir Kuru Madde Miktarına Etkisi”, ,    1. Hayvan Besleme Kongresi, Cilt I, 98-99, Elazığ, 2001.
Deniz, S, N. Denek ve M. A. Karslı,   “Ruminantlar İçin Kimi Yemlerin Enerji İçeriklerinin İn vivo ve İn vitro yöntemlerle Saptanması 2. İki Aşamalı Sindirim Yöntemi.”,    , II.Ulusal Hayvan Besleme Kongresi, 18-22, 8-20 Eylül, Konya, 2003.
Baytok, E, T. Aksu, M. A. Karslı ve H. Muruz,    “Formik Asit, Melas ve İnokülant Katkılarının Mısır Silajının Bileşimi, Rumen Fermentasyonu, Organik Madde Sindirilebilirliği ve Mikrobiyal Protein Sentezie Etkileri – I. Silaj Bileşimi ve Fermantasyonu.”,    , II.Ulusal Hayvan Besleme Kongresi, 42-46, 8-20 Eylül, Konya, 2003.
Aksu, T., M. A. Karslı, E. Baytok ve H. Muruz,    “Formik Asit, Melas ve İnokülant Katkılarının Mısır Silajının Bileşimi, Rumen Fermentasyonu, Organik Madde Sindirilebilirliği ve Mikrobiyal Protein Sentezie Etkileri – II. Organik Madde Sindirilebilirliği ve Mikrobiyal Protein Sentezi”,    , II.Ulusal Hayvan Besleme Kongresi, 47-51, 8-20 Eylül, Konya, 2003.
Karslı, M. A. ve T. Taşal,    “Ruminantlarda Fındık Küspesinin Mikrobiyel Protein Sentezi Üzerine Etkisinin Soya Fasülyesi Küspesiyle Karşılaştırması”,    , II.Ulusal Hayvan Besleme Kongresi, 397-402, 8-20 Eylül, Konya, 2003.
Karslı, M. A., S., Deniz, H., Nursoy, N.,Denek, ve H. Akdeniz,    “Vejetasyon Döneminin Mera Kalitesi ve Hayvan Performansı Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi”,    , II.Ulusal Hayvan Besleme Kongresi, 397-402, 8-20 Eylül, Konya, 2003.
Bingöl, N. T., M. A. Karslı, D., Bolat, ve İ. Akca,     “Arpa-Macar Fiği Hasıllarına Melas ve Sülfürik Asit İlavesinin Silaj Kalitesi ve in vitro Kuru Madde Sindirilebilirliği Üzerine Etkisi”, ,    , III.Ulusal Hayvan Besleme Kongresi, 100-104, 7-10 Eylül, Adana, 2005
Karslı, M. A., H., Akdeniz, ve İ. Yılmaz,    “Farklı Sorgum-Sudan otu Varyetelerinin Silaj veya Kuru Ot Olarak Değerlendirilmesinin Sindirilebilir Kuru Madde ve Ham Protein Verimi Üzerine Etkileri”,    , III.Ulusal Hayvan Besleme Kongresi, 512-516, 7-10 Eylül, Adana, 2005.
Deniz, S., M. A., Karslı, H., Nursoy, ve M. S., Kutlu,    “Ruminantların Beslenmesinde Yaygın Olarak Kullanılan Proteince Zengin Bazı Yem Hammaddelerinin Protein Parçalanabilirlik Özelliklerinin in Sacco Yöntemle Belirlenmesi”,    , III.Ulusal Hayvan Besleme Kongresi, 517-522, 7-10 Eylül, Adana, 2005.
Levendoğlu, T., ve M. A., Karslı,    “Yaş Şeker Pancarı Posasının Buğday Kepeği ile Birlikte Silolanma Olanakları ile Silaj Kalitesi ve Sindirilebilirliğinin Belirlenmesi”,    , IV.Ulusal Hayvan Besleme Kongresi, 121-128, 24-28 Haziran, Bursa, 2007.
Bingöl, N. T., M. A., Karslı, İ. H. Yılmaz, D., Bolat,    “Arpayla Birlikte Ekilen Dört Fiğin Ekim Zamanlarının Besin Madde Kompozisyonu ve Sindirebilir Kuru Madde Verimi Üzerine Etkileri”,    , 5.Ulusal Zootekni Bilim Kongresi, 123, 5-8 Eylül, Van, 2007.
Aldemir, R., N.T. Bingöl, M.A. Karslı, İ. Akça,    “Doğu Anadolu Bölgesinin Yüksek Kesimleri de Yetişen Prangos Ferulacea (Helis)’in Besin Madde İçeriği ile Organik Madde ve Azot Fraksiyonlarının Belirlenmesi” ,    V. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi, S 208-212, 30 Eylül- 3 Ekim, Çorlu- Tekirdağ, 2009.
Bingöl, N.T., M.A. Karsli, D. Bolat ve İ. Akça,    “Vejetasyonun Farklı Dönemlerinde Hasat Edilen Korungaya İlave Edilen Melas ve Formik Asit’ in Silaj Kalitesi ve İn Vitro Kuru Madde Sindirilebilirliği Üzerine Etkileri,”,    V. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi, S 218-224, 30 Eylül- 3 Ekim, Çorlu- Tekirdağ, 2009.
Karslı, M. A. ve N.T. Bingöl,    “Dikim Sıklığının Yerelmasının (Helianthus tuberosus L.) Hasıl Verimi ve Silaj Kalitesi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi,” ,    V. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi, S 492-498, 30 Eylül- 3 Ekim, Çorlu- Tekirdağ, 2009.
Bingöl, N.T., D. Bolat, M.A. Karsli, İ, Akça,    “Arpa Hasılı ve Korunga Karışımı Silaja Farklı Düzeylerde Melas İlavesinin Silaj Kalitesi ve Sindirilebilirliği Üzerine Etkileri,” ,    V. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi, S 499-504, 30 Eylül- 3 Ekim, Çorlu- Tekirdağ, 2009.
 
Yöneticilik görevleri
   Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcılığı,    2012
 
Alanında yurtiçi bilimsel derneklere üyelik
   Hayvan Besleme Bilim Derneği,   
 



Kırıkkale Üniversitesi Önceki Sayfa Son Güncelleme : 18.10.2012 15:36